Verslag Kaizen Kamp 2015

In het Weekend van 24- 25 januari zijn er 3 Karateka's voor het eerst naar het Kaizen Kamp in Sportcentrum Papendal gegaan. Dit was op aanraden van Micheal van Binsbergen van Budokai Breda, bedankt daarvoor!!
De drie die naar het kamp gegaan zijn: Ed Mayen, Paul van Geloven en Maikel Verhoeven Zaterdagochtend maar vroeg vertrokken ivm slechte weersvoorspellingen die ook uit kwamen. Daar hebben we tijdens de eerste training ook veel plezier aan gehad. (zie foto's) 
Er waren verschillende sportscholen/ dojo' s aanwezig.
We begonnen rustig met de warming up door Sensei Lee, Shihan Fernando Alonso, met eerst zo 'n 100 Mae Geri's, daarna nog eens een 100 Mawashi Geri, en daarna nog allerlei technieken. We waren in ieder geval snel warm. Met de openingstraining eindigde we buiten in de sneeuw. Op blote voeten natuurlijk.Dit moest natuurlijk uitlopen tot een sneeuwballen gevecht tussen zo'n 30 halfnaakte karateka's. Dus we hadden gelijk al een goede eerste indruk gemaakt bij onze mede sporters (Die sporen niet, wat ook klopt ) 

En de tweede training was een gevechtstraining van Sensei Wim Scharrenberg. Deze was erg leerzaam. Onder andere doordat we steeds verschillende opdrachten kregen maar dit werd ook continue herhaald. Belangrijk was dat je goed overzicht had, snel reageerde.
Daarna hebben we de 50 man kumite gedaan (50 partijen sparren) Hier was ook oa John Klein bij aanwezig die ook de spar partijeen mee heeft gedaan. Groot respect!
Toen kregen we even een break en dachten we, oh zijn we er al?? Maar nee, we waren pas op de helft.
Maar ook de 2 de helft heeft iedereen het goed volgehouden! Enkele ledematen voelden al wat pijnlijk aan en de eerste blauwe plekken waren al goed te zien.

De laatste 10 partijen werd er nog een onderscheid tussen de zwaargewichten en de niet zwaargewichten. Zo konden de zwaar gewichten de laatste 10 partijen nog ff flink knallen. Moe maar voldaan konden we gaan genieten van het diner, om vervolgens 'savonds nog een kata training te doen.
En een goede afsluiting met zijn allen aan de bar gedaan.

De volgende ochtend half zeven stond er een bootcamp op het programma. Hier was niet iedereen bij aanwezig..... Na een uitgebreid ontbijt was het tijd voor de volgende training alweer. Deze werd gegeven door sensei Jaques van Roosmalen, gevolgd door nog een kata training van Shihan Fernando Alonso
Na de training moest er uitgecheckt wordt, ff eten in het restaurant en op naar de laatste training. 

De training werd gegeven door voormalig K-1 figther Alvia Limar Wederom een goede heerlijke leerzame training.
Het was een heerlijk kamp met goede, leerzame en harde trainingen. En in combinatie met de gezelligheid en saamhorigheid van iedereen, en de luxe van het papendal hotel tussen de trainingen door.  Het was  absoluut een top weekend! 

Iedereen ook bedankt die deel heeft genomen aan het kamp en zeker degene die dit georganiseerd hebben, respect.

In het byzonder wil ik de volgende mensen nog even noemen:

  • Shihan Fernando Alonso; Respect voor je inzet en doorzettingsvermogen, bedankt voor de leerzame lessen
  • Sensei Lee Tsouli; Jij als (mede)organisator, top gedaan. Bedankt voor alles, wij komen volgende jaar graag bij je terug
  • Ed Mayen; respect voor jouw dat je mee bent gegaan en je mee gedaan hebt, daarnaast was het erg gezellig.
  • Paul van Geloven: Altijd leuk dat je erbij bent en je hebt een top inzet en doorzettingsvermogen getoond
  • Micheal van Binsbergen; voor het attent maken op dit kamp, en zeker ook voor de gezelligheid

Voor de foto's is er een selectie gemaakt: klik hier, of in het menu foto bovenin

 

top